Na mijn opleiding 2e graads tekendocent aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam heb ik in het Voortgezet Onderwijs en het MBO teken-, schilder- en creatief onderwijs gegeven.
Begonnen met figuratieve aquarellen ben ik langzamerhand opgeschoven naar het maken van abstracte aquarellen in combinatie met gemengde technieken. Na de aquarelperiode ben ik gaan werken met  acrylverf. Het medium acrylverf leent zich geweldig voor abstract werk, omdat de verf goed droogt en je allerlei lagen snel over elkaar heen kunt zetten, eventueel gecombineerd met gemengde technieken. Olieverf is ook een prachtig medium met veel kleurkracht, maar droogt veel langzamer dan acrylverf en heeft daardoor weer een andere gebruikershandleiding.

Inspiratie vind ik in allerlei organische vormen, zoals van bomen, takken, bladeren, wortels, boomschors, bloemen, maar ook in landschappen. Hier maak ik foto’s van, die ik al schilderend vervorm naar mijn eigen idee:  abstract, semi abstract of een realistisch beeld. Ook maak ik composities van herinneringen of schilder ik familie, dieren en stillevens die mij dierbaar zijn of raken.
Schilderen doe ik vooral voor mijn plezier en ik vind het fijn om deze hobby met anderen te delen.

 

BUITENSCHILDERIJEN

Sinds kort maak ik ook buitenschilderijen op watervast multiplex. Wat is nu leuker dan een kleurig schilderij op een saaie kale blinde buitenmuur. Door een speciale behandeling blijft het schilderij goed in weer en wind en wordt het stevig verankerd tegen de muur.
Heeft u interesse in het laten maken van een buitenschilderij?
Neem dan contact met mij op.

 

 

 

323bezoekers,2bezoekers vandaag