Na mijn opleiding 2e graads tekendocent aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam heb ik in het Voortgezet Onderwijs en het MBO teken-, schilder- en creatief onderwijs gegeven.
Begonnen met figuratieve aquarellen ben ik langzamerhand opgeschoven naar het maken van abstracte aquarellen in combinatie met gemengde technieken. Na de aquarelperiode ben ik gaan werken met  acrylverf. Het medium acrylverf leent zich geweldig voor abstract werk, omdat de verf goed droogt en je allerlei lagen snel over elkaar heen kunt zetten, eventueel gecombineerd met gemengde technieken. Olieverf is ook een prachtig medium met veel kleurkracht, maar droogt veel langzamer dan acrylverf en heeft daardoor weer een andere gebruikershandleiding.

Inspiratie vind ik in allerlei organische vormen, zoals van bomen, takken, bladeren, wortels, boomschors, bloemen, maar ook in landschappen. Hier maak ik foto’s van, die ik al schilderend vervorm naar mijn eigen idee:  abstract, semi abstract of een realistisch beeld. Ook maak ik composities van herinneringen of schilder ik familie, dieren en stillevens die mij dierbaar zijn of raken.
Schilderen doe ik vooral voor mijn plezier en ik vind het fijn om deze hobby met anderen te delen.

 

TEKENINGEN
Vanaf januari 2020 ben ik begonnen met het tekeningen van typische Hollandse huisjes met prachtige gevels en bouwornamenten. Ze zijn te vinden in Vlaardingen, Rotterdam, Delft, Gouda en Schoonhoven. Overal waar ik kom en waar mijn oog valt op geveltjes die ik nog niet eerder heb getekend worden aan deze serie toegevoegd. Voor meer afbeeldingen zie “overig” in Galeries.

Total Page Visits: 476 - Today Page Visits: 2