Na mijn opleiding 2e graads tekendocent aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam heb ik in het Voortgezet Onderwijs en het MBO teken-, schilder- en creatief onderwijs gegeven.
Begonnen met figuratieve aquarellen ben ik langzamerhand opgeschoven naar het maken van abstracte aquarellen in combinatie met gemengde technieken. Na de aquarelperiode ben ik gaan werken met  acrylverf. Het medium acrylverf leent zich geweldig voor abstract werk, omdat de verf goed droogt en je allerlei lagen snel over elkaar heen kunt zetten, eventueel gecombineerd met gemengde technieken. Olieverf is ook een prachtig medium met veel kleurkracht, maar droogt veel langzamer dan acrylverf en heeft daardoor weer een andere gebruikershandleiding. Maar ook met olieverf schilder ik graag. Tegenwoordig ben ik ook weer terug bij het figuratief schilderen en zijn een aantal abstracte werken nog te zien bij “overig”.

Inspiratie vind ik in allerlei organische vormen, zoals van bomen, takken, bladeren, wortels, bloemen en momenteel in landschappen en dan vooral spiegelend in water. Ook schilder ik composities van dierbare herinneringen en onderwerpen, familie, dieren en stillevens die mij boeien. Schilderen doe ik vooral voor mijn plezier en ik vind het fijn om deze hobby met anderen te delen.

 

TEKENINGEN
Vanaf januari 2020 ben ik begonnen met het tekeningen van typische Hollandse huisjes met prachtige gevels en bouwornamenten. Ze zijn te vinden in Vlaardingen, Rotterdam, Den Haag, Delft, Gouda, Schoonhoven, Brielle en zelfs in Harlingen, waar tegenwoordig mijn jongste zoon woont.
Steeds worden weer nieuwe stijlen toegevoegd, heel leuk om te doen!

Total Page Visits: 851 - Today Page Visits: 1